Opa komt klaar streepje

opa komt klaar streepje

Net als voor alcohol en roken moet de overheid een actie beginnen tegen verslavende games voor jongeren. Dat vindt Jan Willem Poot, oprichter van een van de bekendste ggz-instellingen voor jongeren met een verslaving. Want wie meent dat beeldscherm-verslaving na je achttiende niet meer kwaad kan, die heeft het goed mis. De hele stekker moet zelfs uit het Internet, en de TV teruggebracht tot een paar uur per avond.

Dat is niet terug naar de Middeleeuwen, maar terug naar de jaren zestig. Toen de mensen nog niet van plastic waren. Wat zijn ook allemaal de nadelen van beeldscherm-verslaving, internet voorop?

Een ware doos van Pandora dus, dat Internet. Zijn er ook voordelen? Maar dat werk gemakzucht in de hand. En gemakzucht is nooit goed. Dan is er het aanbod entertainment. Dat kan ook geleverd worden via televisie. Amerikaanse neurologen hebben ontdekt dat de verslavings-centra in de hersenen van mensen die langer dan tien jaar online zijn geweest net zo robuust zijn ontwikkeld als langjarige cocaïne-, en heroïneverslaafden.

We hebben het Internet nergens voor nodig. Deze hele wereld, inclusief wolkenkrabbers en maanlanders ,was opgebouwd met computers en zonder internet. Een verstandige overheid verbiedt dan ook internet en de hele dag t. Terug naar de mens. Het puntje van mijn dekbed heb ik over mijn voeten gelegd. Zo heb ik toch nog het gevoel dat ik ergens onder lig. Ik sla in de lucht. Als ik haar niet dood, dan jaag ik haar wel weg. Die is zeker vijf minuten verdwenen, totdat ze weer vergeten is waarom ze gevlucht is en instinctief op zoek gaat naar een donor om haar dorst te lessen.

Ik moet nu binnen vijf minuten slapen. Ik vind het prima als ik vijf keer gestoken word, zolang ik er maar niet wakker van word en het niet op mijn voet of hand is.

Na zes minuten waggel ik plakkend aan elkaar naar het toilet. Ik steek mijn hoofd onder de kraan en drink zes slokken. Ik heb geen zin om uit te drogen maar ook niet om straks weer naar het toilet te moeten. Zes slokken is denk ik de goede balans. Als ik terugkom zit mijn vriendin rechtop in bed. Ik hoor niets door mijn lichte oorsuizen en kan al helemaal niet drie soorten gezoem uit elkaar halen.

We speuren de kamer af op zoek naar drie kleine monsters. Eigenlijk hebben muggen ook wel pech. Een kameleon kan zich aanpassen aan de achtergrond, zodat deze niet gezien wordt, een egel rolt zich op als een bolletje met stekels om niet gegeten te worden, maar een vrouwtjesmug maakt een hard zoemend geluid en laat vijanden weten dat ze eraan komt.

Een foutje in de evolutie? Het is als Kolonel Decker in the A-team die altijd met sirenes aan, Hannibal probeerde te verrassen. Plots zien we er een voorbij trekken, het is niet de snelste. Waarschijnlijk zit ze overvol, en heeft ze moeite om met dat gewicht in de lucht te blijven. Of ze is nog aan het duizelen van die rechtse die ik haar gegeven heb toen ze langs mijn gezicht trok.

Met moeite landt ze op de muur. Mijn vriendin gaat er goed voor staan. Ze heeft haar lenzen uit, maar ramt met haar platte hand dat kleine beestje tot een zwart-rode derrie. Ze heeft bloed aan haar handen, waarschijnlijk haar eigen bloed. Ik kijk de kamer rond en check de overige dertig zwarte plekken die we de afgelopen weken op onze muur en het plafond hebben achtergelaten. Vlakbij mijn school is de Jumbo, iedereen snapt natuurlijk wel dat die supermarkt ondertussen vol loopt met scholieren.

Zelf kom ik er ook met enige regelmaat. Wat ik dan koop? Chocolade of donuts en als ik echt gek doe, koop ik ijs. Wat mijn vriendinnen kopen? Een yoghurtje of een salade. Je bent toch geen konijn. Vroeger at je alles waar je zin in had. Ik zal je zeggen, meiden bedoelen hiermee niet dat ze het alleen kopen als ze geld hebben of als ze er zin in hebben. Nee, ze bedoelen hiermee dat ze het alleen eten als ze er niet dik van worden. Het lijkt er alleen maar meer om te draaien, naarmate je ouder wordt.

Met een klein beetje, bij sommigen een groot beetje, make-up proberen meiden hun gezicht te veranderen. Met een stijltang, highlights en wat haarspray kan je ook je haar perfect in elkaar knutselen. Maar dan blijft de rest van je lichaam nog over. Je kijkt in de spiegel en vindt dat je buik, die goed in verhouding is met de rest van je lichaam, een bolling heeft, die toch echt weg moet voor de zomer.

Je kan jezelf namelijk pas op het strand vertonen als je een summerbody hebt. Hoe doe je dat? Je wordt een fitgirl. Dit houdt in dat je alleen nog maar weinig en gezond gaat eten en veel gaat sporten. Om dit vol te houden, mag je één cheatday in de week hebben, dat is de dag waarop je heel veel mag snoepen. Dit is totale onzin! Iedereen weet dat dit belachelijk is, en toch wilt iedereen er perfect uit zien.

Ik heb een pluizige bos krullen, ik heb sproeten en een enorme lach waarbij al mijn tanden bloot komen te staan. Ik heb gespierde benen en mijn buik, die is het mooist van allemaal. Wat mijn geheim is? Ik vind mezelf goed zoals ik ben. Ik heb vrienden, ik heb irritante broers, maar ik heb vooral geen spiegel in mijn kamer. Want ik hoef niet elke dag te zien of ik perfect ben. Ik weet dat gewoon. Daarom kan ik alles eten wat ik wil. En elke verjaardag zie ik er weer tegen op. De vraag die hoe dan ook tussen de binnenkomst van mijn tantes en het rondgaan van de leverworst zal gaan vallen: Ik hoef helemaal geen vriend.

Ik kan de wereld in mijn eentje wel dragen. Daar heb ik zeker niet iemand bij nodig die mij staat aan te moedigen en na al mijn harde werk er wat voor terugverwacht. Want dat is hoe mijn generatie met liefde omgaat. Ik behoor tot de generatie waar het Tinderen beschouwd kan worden als een serieuze dagtaak. De generatie die zijn imperfecties verbergt met een filter op Instagram en Netflix verkiest boven het hebben van een goed gesprek.

Zolang er tijdens het Netflixen maar wel gechilld wordt. We houden ze het liefst allemaal op afstand. We zien wel waar het schip strandt. Als dat schip dan te water gaat, troosten we onszelf met de gedachte dat er meerdere vissen in de zee zwemmen. Het zijn van hard-to-get is door mijn generatie uitgespeeld. Maar laten we nou eerlijk wezen, is er iemand die de regels van dat spel begrijpt? We willen dolgraag hand in hand lopen, maar elkaar niet in de ogen aan hoeven kijken.

We tekenen voor de voor, maar nemen geen genoegen met de tegenspoed. Niets liever dan het vieren van een zilveren bruiloft, maar er zeker geen 25 jaar voor werken. We willen onze verzamelde bagage helemaal niet uit hoeven pakken. Of erger nog, het uit moeten pakken van die van iemand anders. We willen dat er iemand is die ons nodig heeft, maar niet zelf iemand nodig hebben. Of misschien, misschien wil alleen ik dat. Afgelopen week zat ik met wat vrienden buiten op het terras en viel mijn oog weer op de hoeveelheid mensen die er in nog steeds roken.

Zelf ben ik een niet-roker, ik heb ook nooit vast gerookt, maar ik vind dat als mensen willen roken, ze dat mogen doen. Tenminste, zo lang een ander er geen direct hinder van ondervindt. Dat is natuurlijk niet volledig uit te sluiten, maar als je roken hierom volledig verbiedt, dan zou je dus nog heel veel meer moeten verbieden. Auto's die op diesel en benzine rijden, om maar eens wat te noemen. Een algemeen rookverbod gaat mij daarom veel te ver.

Nederlanders zijn er zo trots op dat 'we' in een vrij land leven, laat elkaar dan ook vrij! Zeker als het gaat om je eigen gezondheid. Een gedeeltelijk rookverbod staat momenteel al hoog op de maatschappelijke agenda. Kijk maar naar de lopende rechtszaak tegen de tabaksindustrie.

Advocate Bénédicte Ficq spande namens ruim dertig partijen, van longkankerpatiënten tot ziekenhuizen en gemeenten, een rechtszaak aan tegen de tabaksindustrie wegens moord, doodslag, zware mishandeling en valsheid in geschrifte.

Deze rechtszaak is als een soort soap die rokers, niet-rokers en de rest van de samenleving bezighoudt. Want wie wordt er aangewezen als dader en slachtoffer? Is het de schuld van de tabaksindustrie dat mensen starten met roken, verslaafd raken en niet meer stoppen of ligt de schuld daarvoor toch bij het individu?

Als het aan Ficq en haar cliënten ligt, is het het tweede. De roker wordt in de rechtszaak neergezet als slachtoffer van de tabaksindustrie, die gemanipuleerd wordt tot diegene ziek wordt of overlijdt. Het OM gaat niet mee in deze redenering en ziet dus af van een vervolging van de tabaksindustrie. Dat lijkt me meer dan terecht, want een roker is in eerste instantie geen slachtoffer van de tabaksindustrie, maar van zichzelf. Het is te makkelijk en zelfs gevaarlijk om te zeggen dat het totaal niet aan de rokers zelf ligt.

Toch laten de aanklagers en hun advocaat het niet bij deze uitspraak zitten en gaan ze in hoger beroep om vervolging af te dwingen. To be continued dus Het is nuttig dat er vragen worden gesteld over de rol van de tabaksindustrie op de hoeveelheid rokers in Nederland, maar een algeheel verbod in Nederland lijkt niet haalbaar noch wenselijk. Laten we met z'n allen een beetje nuchter blijven: Roken is slecht voor de gezondheid, maar dat moet niet betekenen dat je het niet mag doen.

Wat als je 38 jaar bent, werkloos, sollicitaties hebt gedaan, 24 gesprekken bij de gemeente Enschede en 4 werkervaringsplekken verder niks maar dan ook niks opschiet? Dan ga je denken Ligt het aan mij of is het deels ook de ''schuld'' van de maatschappij? Mijn omgeving reageert op die vraag met Ik reageer dan niet,want ze weten niet dat ik inmiddels honderden sollicitaties verder ben.

Wat als je van een uitzendbureau grootste van Nederland te horen krijgt dat de opdrachtgever liever geen buitenlanders in dienst wil nemen? Ik heb de Nederlandse nationaliteit! Het gaat dus blijkbaar niet om de nationaliteit maar mijn huidskleur: Vervolgens meld ik dit bij mijn contactpersoon van de gemeente, en de reactie is dan dit. Tja dit gebeurt wel eens. Ja ok dat weet ik nu inmiddels ook wel, maar wat gaan we hiermee doen?

Wel frappant dat als het om een onbetaald werkervaringsplek gaat dan melden 20 bedrijven zich tegelijk met een uitnodiging voor een gesprek. Begrijp me niet verkeerd. Een werkervaringsplek is een echte baan maar dan onbetaald. Ik doe exact dezelfde werk wat mijn collega's voor een normale salaris doen.

Hoe eerlijk is dat? Ik vind het oneerlijk en vooral schaamteloos! Ik heb inmiddels bij 4 bedrijven een werkervaringsplek gehad en geen een van die 4 had de intentie om mij na de ''gratis'' periode van soms wel 6 maanden mij aan te nemen, ondanks de vele goede beoordelingsgesprekken. En nee weigeren kan ik niet omdat die constructie wettelijk is toegestaan en ik ben verplicht om te doen.

Bij weigeren stopt de gemeente de uitkering. Vorige week weer een gesprek gehad over een nieuw werkervaringsplek, en werd mij verteld dat ik na de ''gratis'' 6 maanden niet op een betaalde baan hoeft te rekenen. Ik mag 6 maanden als onderwijs assistent werken zonder enige kans op een betaalde baan bij dat school. Enschede kent helaas een hoge werkloosheid, dus ik kan me wel voorstellen dat de ambtenaren het niet aankunnen.

En toch vind ik deze vorm van ''werk'' schandalig, schaamteloos en beledigend! Ik verwijt echt niemand iets! Ik probeer alleen te begrijpen hoe deze vorm van ''werk'' mensen helpt. Door heel Nederland wordt dit toegepast en ik durf te zeggen dat alleen de bedrijven van beter worden. Dus nogmaals de vraag We kunnen inmiddels rijden zonder benzine, we kunnen elkaar over de hele wereld via internet bellend aankijken, je zou theoretisch kunnen chatten met de minister president van Amerika via Twitter.

Nog even en we kunnen Robbie de Robot voor een boodschap naar de stad sturen. De ontwikkelingen gaan snel. Zo snel zelfs dat we de basis van het leven soms uit het oog verliezen. Want elkaar vriendelijk gedag zeggen op straat of een gesprek aanknopen in de lift is blijkbaar iets dat de tand des tijds niet helemaal vlekkeloos heeft doorstaan.

Jammer, want als het aan mij ligt zijn dat juist de dingen die het leven zo makkelijk en vrolijk maken. Er moet dus iets gebeuren. Een beetje respect voor de medemens opbrengen, gewoon normaal met elkaar omgaan dat kan toch niet het meest moeilijke zijn. Dat moet lukken toch?! Als de uitvinders onder ons deze manieren dan ook even programmeren bij Robbie, komt het helemaal goed!

Althans, dat vertelde hij me later nadat we een paar maanden verkering hadden. En jeetje, wat had ik ongelijk met die zin. Nog nooit ben ik zo in love geweest.

En geloof me, dat is nog een understatement. Deze jongen was een soort drugs voor me. Hij was niet alleen super knap, maar ook lief, stoer, gevoelig, grappig en zelfverzekerd.

Hij had simpel weg alles wat ik in een jongen zocht. Bij hem viel alles op zijn plek. Iemand waar je gewoon je gekke zelf kan zijn. Hij liet me me veilig voelen en alsof ik het enige meisje op de wereld was. Zelfs mijn rare voeten kon hij waarderen. Ik dacht echt mijn soulmate gevonden te hebben. Met tranen in zijn ogen stond ie voor me. Drie jaar lang hadden we lief en leed gedeeld, nooit heeft ie me gezegd dat zijn gevoel anders was geworden.

Tot op deze dag. In een keer was het over. Zonder dat ik er zelf enige in breng in had. Ik moest gaan afkicken van de persoon van wie ik het meeste hield. En nog steeds een jaar later zit ik in dit proces.

Het was makkelijker geweest als ik hem had gehaat, maar ik houd nog steeds ontzettend veel van hem. Hij heeft mijn leven voor een periode verrijkt. Ik heb dingen van hem geleerd, ook over mezelf.

Ik heb dingen gedaan die ik anders niet snel zou doen. Me intens gelukkig gevoeld, Dankzij hem. En hoe pijn hij me ook heeft gedaan, hij zal altijd in mijn hart blijven. Soms kom je gewoon zo iemand tegen in je leven denk ik. En stiekem hoop ik dat ik dat ook ergens voor hem kan blijven.

Mijn geloof in liefde is toch niet kapot gegaan. Geen haat gevoelens, geen ruzie, wel pijn, maar altijd liefde. Eerlijk, soms makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan je zomaar overkomen: Het blijft niet bij die ene opdracht. Voor je het weet ben je aan het freelancen. Natuurlijk een mooie kans om te netwerken en een voordeel voor later. Maar doordat je geleidelijk het werk bent ingerold, heb je vast niet over bepaalde zaken nagedacht.

Wil je als een freelancer verder of ben je net begonnen? Probeer dan deze fouten te voorkomen, zodat je makkelijker een start maakt. Specialiseer Doe niet alles maar biedt een beperkt aantal diensten waar je goed in bent.

Zo voorkom je dat je opdrachten krijgt die niet bij je passen of waar je nog veel over moet leren. Door één tot drie diensten aan te bieden waar jij goed in bent, houd je de kwaliteit van je werk hoog. Tarieven Het kan zijn dat je vlug een bedrag hebt bedacht voor jouw werk. Maar je hebt hier niet goed over nagedacht. Dat is niet handig. Je kan te weinig vragen voor je werk. Verdiep je dan in wat andere freelancers vragen voor een soortgelijke dienst of per uur. Bespreek de opdracht Voorkom miscommunicatie door de opdracht goed met de klant te bespreken en op papier te zetten.

Stel veel vragen, want zo begrijp je wensen van de klant beter. Vat de opdracht aan het einde van het gesprek samen.

Zo voorkom je onduidelijkheden en eventuele ontevredenheid. Daarnaast geeft dit een vertrouwd gevoel bij de klant. Wees vindbaar Zorg dat je klanten je kunnen vinden. Dit kan door middel van social media en een website. Zo kunnen nieuwe klanten met jou in contact komen. Tevens zijn deze middelen handig om te gebruiken als portfolio van je opdrachten en om te tonen welke klanten jij hebt geholpen.

Lange klantrelaties Een nieuwe klant vinden kost veel tijd. Door langere klantrelaties op te bouwen, kom je minder snel zonder opdrachten te zitten. Daarnaast bestaat de kans dat lange relaties voor een breder netwerk zorgen en tot meer klanten leiden, omdat ze je aanbevelen bij hun netwerk.

Neem rust Het is lastig om je werk te laten liggen in de vrije avonduren als freelancer. Probeer je werk niet meer naar huis te nemen. Als je thuis ook je werkplek is, stel dan grenzen en gun jezelf rust. Zo ben je weer fris voor de volgende dag. Als startende freelancer leer je telkens bij. Dit is niet erg.

Het belangrijkste is dat je doet wat je leuk vindt. Mijn ex-vriendinnetje zuigt mijn lul totdat ik klaarkom Mooi meisje geneukt in een POV Klaarkomen in het gezicht van Mischa Brooks Ze zuigt mijn lul tot ik klaarkom in haar gezicht Boosaardig meisje houdt van lullen Intens pijpen met klaarkomen in gezicht Geil meisje gefilmd door haar vriendje Een grote lul voor een nerd meisje Rondborstig punk meisje geneukt in een POV Blonde laat dikke tieten zien Perfect meisje rijdt een pik in een POV Geil koppel laten zien waartoe ze bereid zijn Mama laat je klaarkomen Klaarkomen in de kut van Samantha Saint Brunette laat je klaarkomen Geile Mexicaanse laat hem haar filmen Dunne meid laat zichzelf klaarkomen POV neuken met een zeer sexy roodharig meisje

..

Massage happy end eindhoven sexdate in groningen

Jong meisje komt klaar dankzij Marco Banderas Ik kom in mijn vriendin haar kut Anaal klaarkomen in mijn buurmeisje Klaarkomen op mijn tieten Jong meisje neukt wild met de vriend van haar broer Klaarkomen in de mond van zijn meisje Klaarkomen op het gezicht van Catwoman Onschuldig meisje maakte haar eerste XXX video Sexy en goedlachs meisje in POV Mijn ex-vriendinnetje zuigt mijn lul totdat ik klaarkom Mooi meisje geneukt in een POV Klaarkomen in het gezicht van Mischa Brooks Ze zuigt mijn lul tot ik klaarkom in haar gezicht Boosaardig meisje houdt van lullen Intens pijpen met klaarkomen in gezicht Geil meisje gefilmd door haar vriendje Een grote lul voor een nerd meisje Rondborstig punk meisje geneukt in een POV Login om een reactie te plaatsen » Reacties 0 Er zijn momenteel geen reacties.

Je kunt de eerste zijn. Gerelateerde sex films Bekijk alle » ». Ouwe rakker geniet met volle teugen van tiener. Kleine geldwolf aast op erfenis van rijke stinkerd. Tiener brunette vervuld alle wensen van oude viespeuk. Oma's doen 'wie het eerste klaar komt'. Ouwe viespeuk ruilt zijn playboys in voor een tiener sletje. Tiener sletje heeft nog ene appeltje te schillen met opa.

Bejaarde man mag zijn gang gaan met tiener sletje. Turn coach stopt zijn lul in jonge pupil. Hij voert zijn jonge buurmeid drank en snoep om in haar broekje te mogen. Tiener houdt van een pik op leeftijd!

Brunette komt spuitend klaar. Oversekst tienertje wil dolgraag een bejaarde lul in haar mond. Sletje hunkert naar opa zaad. Blond sletje neukt met opa.opa komt klaar streepje

Net als voor alcohol en roken moet de overheid een actie beginnen tegen verslavende games voor jongeren. Dat vindt Jan Willem Poot, oprichter van een van de bekendste ggz-instellingen voor jongeren met een verslaving. Want wie meent dat beeldscherm-verslaving na je achttiende niet meer kwaad kan, die heeft het goed mis.

De hele stekker moet zelfs uit het Internet, en de TV teruggebracht tot een paar uur per avond. Dat is niet terug naar de Middeleeuwen, maar terug naar de jaren zestig.

Toen de mensen nog niet van plastic waren. Wat zijn ook allemaal de nadelen van beeldscherm-verslaving, internet voorop? Een ware doos van Pandora dus, dat Internet. Zijn er ook voordelen?

Maar dat werk gemakzucht in de hand. En gemakzucht is nooit goed. Dan is er het aanbod entertainment. Dat kan ook geleverd worden via televisie. Amerikaanse neurologen hebben ontdekt dat de verslavings-centra in de hersenen van mensen die langer dan tien jaar online zijn geweest net zo robuust zijn ontwikkeld als langjarige cocaïne-, en heroïneverslaafden.

We hebben het Internet nergens voor nodig. Deze hele wereld, inclusief wolkenkrabbers en maanlanders ,was opgebouwd met computers en zonder internet.

Een verstandige overheid verbiedt dan ook internet en de hele dag t. Terug naar de mens. Het puntje van mijn dekbed heb ik over mijn voeten gelegd. Zo heb ik toch nog het gevoel dat ik ergens onder lig. Ik sla in de lucht. Als ik haar niet dood, dan jaag ik haar wel weg. Die is zeker vijf minuten verdwenen, totdat ze weer vergeten is waarom ze gevlucht is en instinctief op zoek gaat naar een donor om haar dorst te lessen.

Ik moet nu binnen vijf minuten slapen. Ik vind het prima als ik vijf keer gestoken word, zolang ik er maar niet wakker van word en het niet op mijn voet of hand is. Na zes minuten waggel ik plakkend aan elkaar naar het toilet. Ik steek mijn hoofd onder de kraan en drink zes slokken. Ik heb geen zin om uit te drogen maar ook niet om straks weer naar het toilet te moeten. Zes slokken is denk ik de goede balans. Als ik terugkom zit mijn vriendin rechtop in bed.

Ik hoor niets door mijn lichte oorsuizen en kan al helemaal niet drie soorten gezoem uit elkaar halen. We speuren de kamer af op zoek naar drie kleine monsters.

Eigenlijk hebben muggen ook wel pech. Een kameleon kan zich aanpassen aan de achtergrond, zodat deze niet gezien wordt, een egel rolt zich op als een bolletje met stekels om niet gegeten te worden, maar een vrouwtjesmug maakt een hard zoemend geluid en laat vijanden weten dat ze eraan komt.

Een foutje in de evolutie? Het is als Kolonel Decker in the A-team die altijd met sirenes aan, Hannibal probeerde te verrassen. Plots zien we er een voorbij trekken, het is niet de snelste. Waarschijnlijk zit ze overvol, en heeft ze moeite om met dat gewicht in de lucht te blijven. Of ze is nog aan het duizelen van die rechtse die ik haar gegeven heb toen ze langs mijn gezicht trok. Met moeite landt ze op de muur. Mijn vriendin gaat er goed voor staan. Ze heeft haar lenzen uit, maar ramt met haar platte hand dat kleine beestje tot een zwart-rode derrie.

Ze heeft bloed aan haar handen, waarschijnlijk haar eigen bloed. Ik kijk de kamer rond en check de overige dertig zwarte plekken die we de afgelopen weken op onze muur en het plafond hebben achtergelaten. Vlakbij mijn school is de Jumbo, iedereen snapt natuurlijk wel dat die supermarkt ondertussen vol loopt met scholieren.

Zelf kom ik er ook met enige regelmaat. Wat ik dan koop? Chocolade of donuts en als ik echt gek doe, koop ik ijs. Wat mijn vriendinnen kopen? Een yoghurtje of een salade. Je bent toch geen konijn. Vroeger at je alles waar je zin in had. Ik zal je zeggen, meiden bedoelen hiermee niet dat ze het alleen kopen als ze geld hebben of als ze er zin in hebben.

Nee, ze bedoelen hiermee dat ze het alleen eten als ze er niet dik van worden. Het lijkt er alleen maar meer om te draaien, naarmate je ouder wordt. Met een klein beetje, bij sommigen een groot beetje, make-up proberen meiden hun gezicht te veranderen. Met een stijltang, highlights en wat haarspray kan je ook je haar perfect in elkaar knutselen. Maar dan blijft de rest van je lichaam nog over. Je kijkt in de spiegel en vindt dat je buik, die goed in verhouding is met de rest van je lichaam, een bolling heeft, die toch echt weg moet voor de zomer.

Je kan jezelf namelijk pas op het strand vertonen als je een summerbody hebt. Hoe doe je dat? Je wordt een fitgirl. Dit houdt in dat je alleen nog maar weinig en gezond gaat eten en veel gaat sporten.

Om dit vol te houden, mag je één cheatday in de week hebben, dat is de dag waarop je heel veel mag snoepen. Dit is totale onzin! Iedereen weet dat dit belachelijk is, en toch wilt iedereen er perfect uit zien. Ik heb een pluizige bos krullen, ik heb sproeten en een enorme lach waarbij al mijn tanden bloot komen te staan.

Ik heb gespierde benen en mijn buik, die is het mooist van allemaal. Wat mijn geheim is? Ik vind mezelf goed zoals ik ben. Ik heb vrienden, ik heb irritante broers, maar ik heb vooral geen spiegel in mijn kamer.

Want ik hoef niet elke dag te zien of ik perfect ben. Ik weet dat gewoon. Daarom kan ik alles eten wat ik wil. En elke verjaardag zie ik er weer tegen op. De vraag die hoe dan ook tussen de binnenkomst van mijn tantes en het rondgaan van de leverworst zal gaan vallen: Ik hoef helemaal geen vriend. Ik kan de wereld in mijn eentje wel dragen. Daar heb ik zeker niet iemand bij nodig die mij staat aan te moedigen en na al mijn harde werk er wat voor terugverwacht. Want dat is hoe mijn generatie met liefde omgaat.

Ik behoor tot de generatie waar het Tinderen beschouwd kan worden als een serieuze dagtaak. De generatie die zijn imperfecties verbergt met een filter op Instagram en Netflix verkiest boven het hebben van een goed gesprek. Zolang er tijdens het Netflixen maar wel gechilld wordt.

We houden ze het liefst allemaal op afstand. We zien wel waar het schip strandt. Als dat schip dan te water gaat, troosten we onszelf met de gedachte dat er meerdere vissen in de zee zwemmen. Het zijn van hard-to-get is door mijn generatie uitgespeeld. Maar laten we nou eerlijk wezen, is er iemand die de regels van dat spel begrijpt? We willen dolgraag hand in hand lopen, maar elkaar niet in de ogen aan hoeven kijken. We tekenen voor de voor, maar nemen geen genoegen met de tegenspoed.

Niets liever dan het vieren van een zilveren bruiloft, maar er zeker geen 25 jaar voor werken. We willen onze verzamelde bagage helemaal niet uit hoeven pakken. Of erger nog, het uit moeten pakken van die van iemand anders. We willen dat er iemand is die ons nodig heeft, maar niet zelf iemand nodig hebben. Of misschien, misschien wil alleen ik dat. Afgelopen week zat ik met wat vrienden buiten op het terras en viel mijn oog weer op de hoeveelheid mensen die er in nog steeds roken.

Zelf ben ik een niet-roker, ik heb ook nooit vast gerookt, maar ik vind dat als mensen willen roken, ze dat mogen doen. Tenminste, zo lang een ander er geen direct hinder van ondervindt. Dat is natuurlijk niet volledig uit te sluiten, maar als je roken hierom volledig verbiedt, dan zou je dus nog heel veel meer moeten verbieden.

Auto's die op diesel en benzine rijden, om maar eens wat te noemen. Een algemeen rookverbod gaat mij daarom veel te ver. Nederlanders zijn er zo trots op dat 'we' in een vrij land leven, laat elkaar dan ook vrij! Zeker als het gaat om je eigen gezondheid. Een gedeeltelijk rookverbod staat momenteel al hoog op de maatschappelijke agenda.

Kijk maar naar de lopende rechtszaak tegen de tabaksindustrie. Advocate Bénédicte Ficq spande namens ruim dertig partijen, van longkankerpatiënten tot ziekenhuizen en gemeenten, een rechtszaak aan tegen de tabaksindustrie wegens moord, doodslag, zware mishandeling en valsheid in geschrifte.

Deze rechtszaak is als een soort soap die rokers, niet-rokers en de rest van de samenleving bezighoudt. Want wie wordt er aangewezen als dader en slachtoffer? Is het de schuld van de tabaksindustrie dat mensen starten met roken, verslaafd raken en niet meer stoppen of ligt de schuld daarvoor toch bij het individu? Als het aan Ficq en haar cliënten ligt, is het het tweede.

De roker wordt in de rechtszaak neergezet als slachtoffer van de tabaksindustrie, die gemanipuleerd wordt tot diegene ziek wordt of overlijdt. Het OM gaat niet mee in deze redenering en ziet dus af van een vervolging van de tabaksindustrie. Dat lijkt me meer dan terecht, want een roker is in eerste instantie geen slachtoffer van de tabaksindustrie, maar van zichzelf.

Het is te makkelijk en zelfs gevaarlijk om te zeggen dat het totaal niet aan de rokers zelf ligt. Toch laten de aanklagers en hun advocaat het niet bij deze uitspraak zitten en gaan ze in hoger beroep om vervolging af te dwingen.

To be continued dus Het is nuttig dat er vragen worden gesteld over de rol van de tabaksindustrie op de hoeveelheid rokers in Nederland, maar een algeheel verbod in Nederland lijkt niet haalbaar noch wenselijk. Laten we met z'n allen een beetje nuchter blijven: Roken is slecht voor de gezondheid, maar dat moet niet betekenen dat je het niet mag doen. Wat als je 38 jaar bent, werkloos, sollicitaties hebt gedaan, 24 gesprekken bij de gemeente Enschede en 4 werkervaringsplekken verder niks maar dan ook niks opschiet?

Dan ga je denken Ligt het aan mij of is het deels ook de ''schuld'' van de maatschappij? Mijn omgeving reageert op die vraag met Ik reageer dan niet,want ze weten niet dat ik inmiddels honderden sollicitaties verder ben. Wat als je van een uitzendbureau grootste van Nederland te horen krijgt dat de opdrachtgever liever geen buitenlanders in dienst wil nemen?

Ik heb de Nederlandse nationaliteit! Het gaat dus blijkbaar niet om de nationaliteit maar mijn huidskleur: Vervolgens meld ik dit bij mijn contactpersoon van de gemeente, en de reactie is dan dit.

Tja dit gebeurt wel eens. Ja ok dat weet ik nu inmiddels ook wel, maar wat gaan we hiermee doen? Wel frappant dat als het om een onbetaald werkervaringsplek gaat dan melden 20 bedrijven zich tegelijk met een uitnodiging voor een gesprek.

Begrijp me niet verkeerd. Een werkervaringsplek is een echte baan maar dan onbetaald. Ik doe exact dezelfde werk wat mijn collega's voor een normale salaris doen.

Hoe eerlijk is dat? Ik vind het oneerlijk en vooral schaamteloos! Ik heb inmiddels bij 4 bedrijven een werkervaringsplek gehad en geen een van die 4 had de intentie om mij na de ''gratis'' periode van soms wel 6 maanden mij aan te nemen, ondanks de vele goede beoordelingsgesprekken. En nee weigeren kan ik niet omdat die constructie wettelijk is toegestaan en ik ben verplicht om te doen. Bij weigeren stopt de gemeente de uitkering. Vorige week weer een gesprek gehad over een nieuw werkervaringsplek, en werd mij verteld dat ik na de ''gratis'' 6 maanden niet op een betaalde baan hoeft te rekenen.

Ik mag 6 maanden als onderwijs assistent werken zonder enige kans op een betaalde baan bij dat school. Enschede kent helaas een hoge werkloosheid, dus ik kan me wel voorstellen dat de ambtenaren het niet aankunnen. En toch vind ik deze vorm van ''werk'' schandalig, schaamteloos en beledigend!

Ik verwijt echt niemand iets! Ik probeer alleen te begrijpen hoe deze vorm van ''werk'' mensen helpt. Door heel Nederland wordt dit toegepast en ik durf te zeggen dat alleen de bedrijven van beter worden. Dus nogmaals de vraag We kunnen inmiddels rijden zonder benzine, we kunnen elkaar over de hele wereld via internet bellend aankijken, je zou theoretisch kunnen chatten met de minister president van Amerika via Twitter. Nog even en we kunnen Robbie de Robot voor een boodschap naar de stad sturen.

De ontwikkelingen gaan snel. Zo snel zelfs dat we de basis van het leven soms uit het oog verliezen. Want elkaar vriendelijk gedag zeggen op straat of een gesprek aanknopen in de lift is blijkbaar iets dat de tand des tijds niet helemaal vlekkeloos heeft doorstaan.

Jammer, want als het aan mij ligt zijn dat juist de dingen die het leven zo makkelijk en vrolijk maken. Er moet dus iets gebeuren. Een beetje respect voor de medemens opbrengen, gewoon normaal met elkaar omgaan dat kan toch niet het meest moeilijke zijn.

Dat moet lukken toch?! Als de uitvinders onder ons deze manieren dan ook even programmeren bij Robbie, komt het helemaal goed! Althans, dat vertelde hij me later nadat we een paar maanden verkering hadden. En jeetje, wat had ik ongelijk met die zin. Nog nooit ben ik zo in love geweest. En geloof me, dat is nog een understatement.

Deze jongen was een soort drugs voor me. Hij was niet alleen super knap, maar ook lief, stoer, gevoelig, grappig en zelfverzekerd. Hij had simpel weg alles wat ik in een jongen zocht. Bij hem viel alles op zijn plek. Iemand waar je gewoon je gekke zelf kan zijn. Hij liet me me veilig voelen en alsof ik het enige meisje op de wereld was. Zelfs mijn rare voeten kon hij waarderen. Ik dacht echt mijn soulmate gevonden te hebben. Met tranen in zijn ogen stond ie voor me.

Drie jaar lang hadden we lief en leed gedeeld, nooit heeft ie me gezegd dat zijn gevoel anders was geworden. Tot op deze dag.

In een keer was het over. Zonder dat ik er zelf enige in breng in had. Ik moest gaan afkicken van de persoon van wie ik het meeste hield. En nog steeds een jaar later zit ik in dit proces.

Het was makkelijker geweest als ik hem had gehaat, maar ik houd nog steeds ontzettend veel van hem. Hij heeft mijn leven voor een periode verrijkt. Ik heb dingen van hem geleerd, ook over mezelf. Ik heb dingen gedaan die ik anders niet snel zou doen.

Me intens gelukkig gevoeld, Dankzij hem. En hoe pijn hij me ook heeft gedaan, hij zal altijd in mijn hart blijven.

Soms kom je gewoon zo iemand tegen in je leven denk ik. En stiekem hoop ik dat ik dat ook ergens voor hem kan blijven. Mijn geloof in liefde is toch niet kapot gegaan. Geen haat gevoelens, geen ruzie, wel pijn, maar altijd liefde. Eerlijk, soms makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan je zomaar overkomen: Het blijft niet bij die ene opdracht. Voor je het weet ben je aan het freelancen. Natuurlijk een mooie kans om te netwerken en een voordeel voor later. Maar doordat je geleidelijk het werk bent ingerold, heb je vast niet over bepaalde zaken nagedacht.

Wil je als een freelancer verder of ben je net begonnen? Probeer dan deze fouten te voorkomen, zodat je makkelijker een start maakt. Specialiseer Doe niet alles maar biedt een beperkt aantal diensten waar je goed in bent. Zo voorkom je dat je opdrachten krijgt die niet bij je passen of waar je nog veel over moet leren. Door één tot drie diensten aan te bieden waar jij goed in bent, houd je de kwaliteit van je werk hoog.

Tarieven Het kan zijn dat je vlug een bedrag hebt bedacht voor jouw werk. Maar je hebt hier niet goed over nagedacht. Dat is niet handig. Je kan te weinig vragen voor je werk. Verdiep je dan in wat andere freelancers vragen voor een soortgelijke dienst of per uur. Bespreek de opdracht Voorkom miscommunicatie door de opdracht goed met de klant te bespreken en op papier te zetten. Stel veel vragen, want zo begrijp je wensen van de klant beter.

Vat de opdracht aan het einde van het gesprek samen. Zo voorkom je onduidelijkheden en eventuele ontevredenheid. Daarnaast geeft dit een vertrouwd gevoel bij de klant. Wees vindbaar Zorg dat je klanten je kunnen vinden. Dit kan door middel van social media en een website. Zo kunnen nieuwe klanten met jou in contact komen.

Tevens zijn deze middelen handig om te gebruiken als portfolio van je opdrachten en om te tonen welke klanten jij hebt geholpen. Lange klantrelaties Een nieuwe klant vinden kost veel tijd.

Door langere klantrelaties op te bouwen, kom je minder snel zonder opdrachten te zitten. Daarnaast bestaat de kans dat lange relaties voor een breder netwerk zorgen en tot meer klanten leiden, omdat ze je aanbevelen bij hun netwerk. Neem rust Het is lastig om je werk te laten liggen in de vrije avonduren als freelancer.

Probeer je werk niet meer naar huis te nemen. Als je thuis ook je werkplek is, stel dan grenzen en gun jezelf rust. Zo ben je weer fris voor de volgende dag.

Als startende freelancer leer je telkens bij. Dit is niet erg. Het belangrijkste is dat je doet wat je leuk vindt. Mijn ex-vriendinnetje zuigt mijn lul totdat ik klaarkom Mooi meisje geneukt in een POV Klaarkomen in het gezicht van Mischa Brooks Ze zuigt mijn lul tot ik klaarkom in haar gezicht Boosaardig meisje houdt van lullen Intens pijpen met klaarkomen in gezicht Geil meisje gefilmd door haar vriendje Een grote lul voor een nerd meisje Rondborstig punk meisje geneukt in een POV Blonde laat dikke tieten zien Perfect meisje rijdt een pik in een POV Geil koppel laten zien waartoe ze bereid zijn Mama laat je klaarkomen Klaarkomen in de kut van Samantha Saint Brunette laat je klaarkomen Geile Mexicaanse laat hem haar filmen Dunne meid laat zichzelf klaarkomen POV neuken met een zeer sexy roodharig meisje

..


Dan kan via de homepage rechts onder het menu. Onze redactie controleert jouw column binnen 48 uur en plaatst het online. Vervolgens kan het stemmen beginnen! Wat een mooi weer hebben we toch deze dagen, hè? Lekker warm ook vooral! Afgelopen mei was de heetste ooit. Maar is dit een losstaand incident?

Er zijn meer maanden die niet meer lijken te zijn zoals vroeger. November en december zijn meer een soort extra herfstmaanden geworden. De jongere mensen onder ons kennen de kerst vooral als bruin, niet als wit. Misschien kunnen we dit jaar weer een kerst-BBQ houden?

Het regent niet echt vaak, maar als het dat doet dan staat meteen de hele straat onder water. Waar de gemeente bij u om de hoek de straat open haalt, wordt er gelijk een riool onder aangelegd waar een slagschip doorheen kan. En heeft u al een Wadi in uw buurt? Het lijkt er inmiddels wel alle schijn van te hebben: Vooralsnog krijgt de wereldwijde CO2 de schuld. Milieuorganisaties hebben ons al goed laten zien dat we hier snel iets tegen moeten doen.

Gaat dit ook afdoende gebeuren? Niet in deze wereld van soevereine landen. Schathemeltjesrijke landen als Saoedi-Arabië hebben bijna hun gehele verdienmodel op olie gebaseerd. Dit land en andere OPEC-landen gaan echt niet stoppen met olie uit de grond halen zolang dat nog winstgevend is.

Die landen stellen gewoon richting het rijke westen: Jullie kunnen de CO2 gewoon ergens in de grond stoppen, dus wij gaan door met naar olie boren. Natuurlijk is Nederland zo stom on de gaskraan dicht te draaien.

Dit is niet nodig, mits de aardbevingsslachtoffers fatsoenlijk en snel worden geholpen uiteraard; dat kost niets vergeleken bij wat het gas oplevert. Van de hele wereld gaat alléén Europa zijn burgers dwingen straks elektrisch te gaan rijden. U betaalt het uiteindelijk natuurlijk allemaal. Een redelijk deel van de in de EU geproduceerde CO2 zal uiteindelijk heus ergens in de grond verdwijnen en dus niet in de lucht. Maar de rest dan?

En gaan bijvoorbeeld Trump en China hieraan meedoen? Als westerse landen minder olie gaan kopen, wordt die olie alleen maar goedkoper. Voor de arme soevereine landen alleen maar meer reden om daarvan afhankelijk te blijven. Zij kunnen trouwens ook helemaal geen elektrische auto's en windmolens betalen. De door rijkere landen getroffen maatregelen komen te laat, zullen slechts een marginaal deel van de totale uitstoot van CO2 wegnemen en deze uitstoot verder slechts vertragen.

Ook zo benieuwd naar welke records de zomers van en gaan breken? Bij deze vast sterkte met ons Nieuwe Klimaat! Ik heb een mountainbike. De fiets komt al enkele jaren niet meer van stal. Ik heb iemand nodig — geloof ik — die me dwangmatig aan motivatie helpt. Iemand die op afspraak voor de deur staat, helmpje op, broek met isolatiemateriaal in het zitvlak en met een bidon op het fietsframe bevestigd.

Ik zoek een sportvriend. Ik wil iedere week aan de slag om mijn spiermassa te stimuleren. Ik ben voor duidelijke communicatie. Laten we op woensdag afspreken, om Jij haalt mij op en dan cruisen we de hei op. Je mag me appen als je een keer niet kunt. Ik blijf graag thuis. We bouwen samen een prettig contact op. We wisselen informatie uit over ons leven en ontdekken gemeenschappelijke interesses. Wil je me in vertrouwen nemen over delicate kwesties zoals een echtscheiding, dan mag je me dat gerust vertellen.

Ben je — net als de meeste mannen — competitief ingesteld, dan kan ik je geruststellen. Ik ben daar volledig vrij van. Dus gaan we een sprintje trekken, dan mag jij altijd winnen. Overigens ben ik een rasechte hetero. Bezoekjes aan parkeerplaatsen langs de snelweg zijn aan mij niet besteed. Ontstaat er een vriendschappelijke band, dan ben ik best genegen je in mijn vriendencorps op te nemen. Onze hoofdactiviteit blijft echter wel het fietsen. Elkaar aansporen alles eruit te halen wat er conditioneel inzit, is de kerngedachte.

Kroegen en terrasjes mijden we — stel ik voor — tenzij je erg blijft aanhouden. Okay, daar ga ik dan. Nu is het eindelijk legaal. Overal borden met "NIX", onder de 18 geen alcohol, maar dat maakt voor mij niet meer uit. Want vanaf vandaag val ik niet meer in die groep. Een paar stappen en ik sta voor de koeling. Na lang nadenken kies ik één van de vele alcoholische opties en ga in de rij staan. Voor mij staan twee ander mensen. Ik zie een bordje met "Houd je ID klaar".

Dus ik open mijn portemonnee om te kijken of hij op zijn vaste plek zit. Ik doe echter niet wat het bordje suggereert en ik hou mijn legitimatiebewijs netjes op zijn vaste plek. Het is namelijk nog leuker als de jongen achter de kassa daadwerkelijk om mijn ID moet vragen. Nog één man voor mij.

Moet je een geheime handdruk uitvoeren als je je ID geeft? Of is het een knipoog met je linkeroog? Hoe moet ik dit soort dingen nou weer weten? Uiteindelijk is er maar één manier om er achter te komen, dus ik schuifel rustig vooruit. Terwijl mijn gedachten langzaam ronddwalen lees ik nog een bordje: De man voor mij heeft zijn pizza afgerekend. Ik zet mijn six-pack bier op de toonbank en de kassamedewerker scant mijn product. Vervolgens kijkt hij me aan. Dit is het moment. Ik open mijn portemonnee, klaar om mijn Identificatie eruit te wrikken.

De werknemer opent zijn mond, klaar om de ooit gevreesde woorden uit te spreken. Voor mij zijn deze woorden echter niet meer zo eng, ik ben immers volwassen.

Daar gaat 'ie dan! Ik ben helemaal klaar om mijn volwassenheid te bewijzen. Teleurgesteld omdat mijn legitimatie zijn vaste plekje niet heeft hoeven verlaten. Teleurgesteld omdat die zo belangrijke vraag niet aan mij werd gesteld. Maar ach aan de andere kant was ik ook best blij, want ik had zojuist voor het eerst legaal alcohol gekocht. Inmiddels zijn we zeventien jaar verder sinds het eerste homo huwelijk in Nederland en mijn vriendin en ik worden nog altijd uitgejoeld op straat.

Is Nederland wel zo tolerant als wij denken, of dragen we dat vooral erg graag uit? Kijk eens hoe tolerant wij zijn! Het Nederland waar wij zo trots op zijn, bestaat dat Nederland eigenlijk wel? Inmiddels lijkt het een behoorlijk eufemisme. In ieder geval, het is niet mijn bedoeling om onze sociale cohesie uit elkaar te trekken want ik houd ontzettend van het Nederland en ik ben een trotse Nederlander.

Maar ik ben inmiddels te oud geworden om nog te geloven in sprookjes. Voor mijn vriendin en ik blijft het elke keer een roulette spel; gaan we wel of niet hand in hand naar buiten? Met je ogen dicht en de zon op je gezicht brengt de trein jou naar je bestemming. Weg aangename gedachten des genots! Zou je dit moeten laten gaan of mag je je hieraan ergeren? Andere voorbeelden van overlast tijdens je reis zijn natuurlijk geluidsoverlast, denk aan krijsende kinderen, andermans veel te luide koptelefoon en de overvolle treinen, en de mensen die je blijven aanstaren zonder een werkelijk doel.

Aanstootgevende aangelegenheden in de trein… iedereen heeft er natuurlijk wel eens last van. Moeten we er wat van zeggen, omdat het andere reizigers ook tot last zou kunnen zijn?

Is het mogelijk om gewoon weg te lopen naar een coupé waar we er geen last van zullen hebben? Natuurlijk kun je er bij geluidsoverlast altijd wat van zeggen, maar misschien heb je dan het gevoel dat je te brutaal bent, maar bedenk het je dan zo; andere mensen zullen je er wel eens dankbaar voor kunnen zijn! Nou ja, ik bedoel maar het zal niet altijd gemakkelijke situaties veroorzaken, de situatie kan irritanter worden dan voordat jij die bitchy blik gaf. En of je dit nou wel of niet doet, er zal er alleen maar irritatie aan overblijven… Dus dit is misschien niet de beste optie.

Alleen de optie van tolerantie blijft nu nog open. In dit geval lijkt het het beste het gewoon maar zo te laten zoals het is, je moet je er overheen zetten. Dit is hoe het leven in elkaar zit, meer kun je er niet aan doen.

Wanneer je het eenmaal hebt getolereerd zul je hopelijk minder zorgen in de vorm van gedachten overhouden. Als dit niet lukt is verplaatsen toch maar de beste optie denk ik. Ook al is je stoel dan weer koud. Het leven loopt zoals het gaat en gaat zoals het loopt. Ik zit helemaal vast. Ik ben op, doodmoe, gebroken. Ik ben op het punt gekomen dat mijn hoofd doorratelt over verantwoordelijkheden en toekomstplannen die ik zo graag wil nastreven, terwijl mijn lichaam zijn beste tijd heeft gehad.

Ik kan niet meer. Niet meer denken, niet meer doem, niet meer zien en niet meer aanhoren. Soms wordt het lichtelijk vaag voor mijn ogen en dat neem ik mijn voeding kwalijk.

Terwijl het eigenlijk de stress is die zich met allerlei hersenspinsels voedt en energie zuigt. En wat er overblijft is een leegte met duizend doorzichtige balletjes die niet aan elkaar geknoopt kunnen worden, omdat ze niet meer te zien zijn.

Maar ze zijn er wel. Gesprekken zijn geen interactieve sociale bezigheden meer, maar afleiding voor mijn ogen, omdat ik anders nog gerust zes uur aan mijn beeldscherm vast blijf plakken. En die afleiding gaat gepaard met een hoog irritatie en werkdrukgehalte die zich elke minuut meer aan mij opdringt. Natuurlijk wil ik weten hoe jouw kleinkinderen zich ontwikkelen binnen die drie uur dat ze bij jou op bezoek zijn, maar ik moet nog vijf mensen mailen, drie posters ontwerpen, visitekaartjes met spoed naar de drukker sturen, twee persberichten voorbereiden en een fotoshoot briefen voor volgende week.

En ik wilde nog een half uur eerder naar huis. Het leven is een feest, maar momenteel zie ik dat als millenial niet. Jij kent mij als het jonge meisje die alles als een uitdaging oppakt met een grote glimlach. Nieuwsgierigheid ten top en je kan mij alles vragen, ik zoek het voor je uit.

Het meisje wat zichzelf goed redt, maar je doet denken aan je dochter die je toch af en toe wat advies mee wilt geven. Dat meisje dat ontzettend hard werkt en ook nog leuke dingen kan doen. Ik ken mijzelf als dat naïeve, maar vrolijke type die elke keer vertrouwt op mensen en teleurgesteld wordt.

Dat meisje wat elke willekeurige vraag toch weer opvat als een actiepunt op de to-do list en alles tot in de puntjes goed wilt doen, want daarmee scoor je goede punten. Ik kan plannen wat ik wil, de berg wordt steeds groter, het feest loopt steeds meer uit de hand. De taart is allang op. Man houdt niet van snoeien.

Laat de natuur zijn gang gaan, zegt hij. Dat kan in een bos, niet in een tuin, vind ik. Onze appelboom geeft ieder jaar een dozijn appels. Een appelboom op een stukje gras, dichterbij de droom van een eigen boomgaard kom je niet. De boom is scheef gegroeid, zelfs met boompaal. Regelmatig hang ik met een mouw aan een tak, als ik met mijn fiets aan de hand het tuinpad afloop of erger, aan een tak die me als een onzichtbare hand ruw aan mijn capuchon van het zadel sleurt.

Een knoop doorhakken is niet onze sterkste kant. Hij pakt een stuk papier. De wortels zijn lang en vertakt rondom de boom. Begin je met scheppen, maak je de wortels kapot. Hoe denk je dat die boom nog blijft staan? Voel dat ik op stugge wortels stuit, aarzelend leg ik de schep neer. Man kijkt met ingehouden irritatie. Dan lachen jullie toch, als het schip bijna omslaat, je moet in actie komen? Man staat bij appelboom. Man begint direct met zagen, ik concentreer me op mijn karwei.

Als een incapabele kapper knip ik de struik. Tot ik opzij kijk. De boom is veranderd in een houten stomp van een halve meter. Alle takken zijn eraf gezaagd, hij staat nog steeds scheef. Geschokt kijk ik naar onze appelboom. Hij was terminaal, nu is hij dood. Krachtig gooit man de zware takken op het terras. Ik draai me om, knip stug door. Een paar maanden later groeien takken met blaadjes bovenop de stomp, die een aantal centimeters blijkt te zijn gegroeid.

Waaruit we voorzichtig kunnen opmaken dat zowel de man, als de vrouw het nogal eens bij het verkeerde eind heeft. Net als voor alcohol en roken moet de overheid een actie beginnen tegen verslavende games voor jongeren.

Dat vindt Jan Willem Poot, oprichter van een van de bekendste ggz-instellingen voor jongeren met een verslaving. Want wie meent dat beeldscherm-verslaving na je achttiende niet meer kwaad kan, die heeft het goed mis. De hele stekker moet zelfs uit het Internet, en de TV teruggebracht tot een paar uur per avond.

Dat is niet terug naar de Middeleeuwen, maar terug naar de jaren zestig. Toen de mensen nog niet van plastic waren. Wat zijn ook allemaal de nadelen van beeldscherm-verslaving, internet voorop? Een ware doos van Pandora dus, dat Internet.

Zijn er ook voordelen? Maar dat werk gemakzucht in de hand. En gemakzucht is nooit goed. Dan is er het aanbod entertainment. Dat kan ook geleverd worden via televisie. Amerikaanse neurologen hebben ontdekt dat de verslavings-centra in de hersenen van mensen die langer dan tien jaar online zijn geweest net zo robuust zijn ontwikkeld als langjarige cocaïne-, en heroïneverslaafden. We hebben het Internet nergens voor nodig. Deze hele wereld, inclusief wolkenkrabbers en maanlanders ,was opgebouwd met computers en zonder internet.

Een verstandige overheid verbiedt dan ook internet en de hele dag t. Terug naar de mens. Het puntje van mijn dekbed heb ik over mijn voeten gelegd. Zo heb ik toch nog het gevoel dat ik ergens onder lig. Ik sla in de lucht. Als ik haar niet dood, dan jaag ik haar wel weg. Die is zeker vijf minuten verdwenen, totdat ze weer vergeten is waarom ze gevlucht is en instinctief op zoek gaat naar een donor om haar dorst te lessen. Ik moet nu binnen vijf minuten slapen.

Ik vind het prima als ik vijf keer gestoken word, zolang ik er maar niet wakker van word en het niet op mijn voet of hand is. Na zes minuten waggel ik plakkend aan elkaar naar het toilet. Ik steek mijn hoofd onder de kraan en drink zes slokken. Ik heb geen zin om uit te drogen maar ook niet om straks weer naar het toilet te moeten. Zes slokken is denk ik de goede balans. Als ik terugkom zit mijn vriendin rechtop in bed.

Ik hoor niets door mijn lichte oorsuizen en kan al helemaal niet drie soorten gezoem uit elkaar halen. We speuren de kamer af op zoek naar drie kleine monsters. Eigenlijk hebben muggen ook wel pech.

Een kameleon kan zich aanpassen aan de achtergrond, zodat deze niet gezien wordt, een egel rolt zich op als een bolletje met stekels om niet gegeten te worden, maar een vrouwtjesmug maakt een hard zoemend geluid en laat vijanden weten dat ze eraan komt.

Een foutje in de evolutie? Het is als Kolonel Decker in the A-team die altijd met sirenes aan, Hannibal probeerde te verrassen. Plots zien we er een voorbij trekken, het is niet de snelste. Waarschijnlijk zit ze overvol, en heeft ze moeite om met dat gewicht in de lucht te blijven. Of ze is nog aan het duizelen van die rechtse die ik haar gegeven heb toen ze langs mijn gezicht trok.

Met moeite landt ze op de muur. Mijn vriendin gaat er goed voor staan. Ze heeft haar lenzen uit, maar ramt met haar platte hand dat kleine beestje tot een zwart-rode derrie. Ze heeft bloed aan haar handen, waarschijnlijk haar eigen bloed.

Ik kijk de kamer rond en check de overige dertig zwarte plekken die we de afgelopen weken op onze muur en het plafond hebben achtergelaten. Vlakbij mijn school is de Jumbo, iedereen snapt natuurlijk wel dat die supermarkt ondertussen vol loopt met scholieren.

Zelf kom ik er ook met enige regelmaat. Wat ik dan koop? Chocolade of donuts en als ik echt gek doe, koop ik ijs. Wat mijn vriendinnen kopen? Een yoghurtje of een salade. Je bent toch geen konijn. Vroeger at je alles waar je zin in had. Ik zal je zeggen, meiden bedoelen hiermee niet dat ze het alleen kopen als ze geld hebben of als ze er zin in hebben. Nee, ze bedoelen hiermee dat ze het alleen eten als ze er niet dik van worden. Het lijkt er alleen maar meer om te draaien, naarmate je ouder wordt.

Met een klein beetje, bij sommigen een groot beetje, make-up proberen meiden hun gezicht te veranderen. Met een stijltang, highlights en wat haarspray kan je ook je haar perfect in elkaar knutselen. Maar dan blijft de rest van je lichaam nog over. Je kijkt in de spiegel en vindt dat je buik, die goed in verhouding is met de rest van je lichaam, een bolling heeft, die toch echt weg moet voor de zomer. De milf geniet van de eerste keer dat ze het met een ande Wat een lekkere pijp mond heeft dit sletje.

Koffie juf zuigt bouwvakkers leeg. Spuw op de stijve lul aftrekken met de dikke tieten pijpe De lekkerste opa komt klaar sexfilmpjes vind je hier!

De geilste opa komt klaar gratis sex filmpjes vind je hier! Zijn oude lul pijpen en aftrekken en er door geneukt worden. Ze laat haar grote tieten neuken pijpt hem en laat zich n De lange lul van de Transsexueel krijgt een pijp beurt en Zijn tong likt de tepel en vagina van de Latina.

Deze rondborstige blondine pijpt en laat zich neuken. De Ebony trekt aan zijn grote penis en likt zijn ballen. De vagina befen en neuken en sperma op haar mondje spuiten. Samen in bad met de Ebony en haar vervolgens neuken. Het escort meisje word gebeft gevingerd en geneukt door d Zijn grote penis krijgt van de cheffin een pijp beurt. Een trio sex met twee bisex vrouwen met grote borsten. Carla is een geile Hollandse meid die pijpt neukt en vol Hij laat zich door de stiefmoeder met grote tieten pijpen In deze trio sex geeft de Aziatische twee stijve lullen e Geile borsten moet je tietneuken.

Zijn grote lul neukt word met twee handen afgetrokken gep Hij laat zich pijpen en neukt de bisex moeder en dochter. Zijn grote witte lul word gepijpt en laat de Ebony krijse Dit vind de oudere man geil filmen als hij het meisje laa Ze masturbeert pijpt en word in de kut en in de kont geneukt.

Het tiener meisje word gebeft pijpt en word in de kale ku Stralen zaad spatten op haar gezicht uit de grote lul. De twee stijve lullen pijpen en een dubbel penetratie kri In het zwembad pijpt de geile huisvrouw de stijve lul van Hij zuigt de tepels beft en vingert laat zich pijpen en n Werken kan ze niet maar pijpen en neuken des te beter. Langzaam glijd de grote lul haar geile mondje in tijdens Voor geld laat het tiener meisje zich door de oudere man Haar man kijkt toe hoe zijn vrouw de witte lul pijpt en eGangbang advertenties sex harlingen


Kleine geldwolf aast op erfenis van rijke stinkerd. Tiener brunette vervuld alle wensen van oude viespeuk. Oma's doen 'wie het eerste klaar komt'. Ouwe viespeuk ruilt zijn playboys in voor een tiener sletje. Tiener sletje heeft nog ene appeltje te schillen met opa. Bejaarde man mag zijn gang gaan met tiener sletje. Turn coach stopt zijn lul in jonge pupil. Hij voert zijn jonge buurmeid drank en snoep om in haar broekje te mogen.

Tiener houdt van een pik op leeftijd! Brunette komt spuitend klaar. Oversekst tienertje wil dolgraag een bejaarde lul in haar mond.

Sletje hunkert naar opa zaad. Blond sletje neukt met opa. Tiener verrast opa in het zwembad! Tiener doet aan opa hoppen. Opa heeft de tijd van zijn leven met tiener sletje. Tyna laat opa aan het pas geschoren poesje ruiken. Creampie , piercings , eerste persoon , natuurlijke tieten , meisjes , hd. Vind it leuk Op Facebook delen Op Twitter delen Embed: Meisje laat hem in haar kut klaarkomen angeboden door pornozot.

Slet laat haar vriendje klaarkomen op haar gezicht Jong meisje komt klaar dankzij Marco Banderas Ik kom in mijn vriendin haar kut Anaal klaarkomen in mijn buurmeisje Klaarkomen op mijn tieten Jong meisje neukt wild met de vriend van haar broer Klaarkomen in de mond van zijn meisje Klaarkomen op het gezicht van Catwoman Onschuldig meisje maakte haar eerste XXX video Sexy en goedlachs meisje in POV Mijn ex-vriendinnetje zuigt mijn lul totdat ik klaarkom Mooi meisje geneukt in een POV Klaarkomen in het gezicht van Mischa Brooks Ze zuigt mijn lul tot ik klaarkom in haar gezicht

opa komt klaar streepje

Utrecht prive ontvangst meiden willen sex


Kleine geldwolf aast op erfenis van rijke stinkerd. Tiener brunette vervuld alle wensen van oude viespeuk. Oma's doen 'wie het eerste klaar komt'. Ouwe viespeuk ruilt zijn playboys in voor een tiener sletje. Tiener sletje heeft nog ene appeltje te schillen met opa. Bejaarde man mag zijn gang gaan met tiener sletje.

Turn coach stopt zijn lul in jonge pupil. Hij voert zijn jonge buurmeid drank en snoep om in haar broekje te mogen. Tiener houdt van een pik op leeftijd! Brunette komt spuitend klaar. Oversekst tienertje wil dolgraag een bejaarde lul in haar mond. Ze laat haar grote tieten neuken pijpt hem en laat zich n De lange lul van de Transsexueel krijgt een pijp beurt en Zijn tong likt de tepel en vagina van de Latina. Deze rondborstige blondine pijpt en laat zich neuken. De Ebony trekt aan zijn grote penis en likt zijn ballen.

De vagina befen en neuken en sperma op haar mondje spuiten. Samen in bad met de Ebony en haar vervolgens neuken. Het escort meisje word gebeft gevingerd en geneukt door d Zijn grote penis krijgt van de cheffin een pijp beurt. Een trio sex met twee bisex vrouwen met grote borsten. Carla is een geile Hollandse meid die pijpt neukt en vol Hij laat zich door de stiefmoeder met grote tieten pijpen In deze trio sex geeft de Aziatische twee stijve lullen e Geile borsten moet je tietneuken.

Zijn grote lul neukt word met twee handen afgetrokken gep Hij laat zich pijpen en neukt de bisex moeder en dochter. Zijn grote witte lul word gepijpt en laat de Ebony krijse Dit vind de oudere man geil filmen als hij het meisje laa Ze masturbeert pijpt en word in de kut en in de kont geneukt.

Het tiener meisje word gebeft pijpt en word in de kale ku Stralen zaad spatten op haar gezicht uit de grote lul. De twee stijve lullen pijpen en een dubbel penetratie kri In het zwembad pijpt de geile huisvrouw de stijve lul van Alle takken zijn eraf gezaagd, hij staat nog steeds scheef. Geschokt kijk ik naar onze appelboom. Hij was terminaal, nu is hij dood. Krachtig gooit man de zware takken op het terras. Ik draai me om, knip stug door. Een paar maanden later groeien takken met blaadjes bovenop de stomp, die een aantal centimeters blijkt te zijn gegroeid.

Waaruit we voorzichtig kunnen opmaken dat zowel de man, als de vrouw het nogal eens bij het verkeerde eind heeft. Net als voor alcohol en roken moet de overheid een actie beginnen tegen verslavende games voor jongeren. Dat vindt Jan Willem Poot, oprichter van een van de bekendste ggz-instellingen voor jongeren met een verslaving. Want wie meent dat beeldscherm-verslaving na je achttiende niet meer kwaad kan, die heeft het goed mis. De hele stekker moet zelfs uit het Internet, en de TV teruggebracht tot een paar uur per avond.

Dat is niet terug naar de Middeleeuwen, maar terug naar de jaren zestig. Toen de mensen nog niet van plastic waren. Wat zijn ook allemaal de nadelen van beeldscherm-verslaving, internet voorop? Een ware doos van Pandora dus, dat Internet. Zijn er ook voordelen? Maar dat werk gemakzucht in de hand. En gemakzucht is nooit goed. Dan is er het aanbod entertainment. Dat kan ook geleverd worden via televisie. Amerikaanse neurologen hebben ontdekt dat de verslavings-centra in de hersenen van mensen die langer dan tien jaar online zijn geweest net zo robuust zijn ontwikkeld als langjarige cocaïne-, en heroïneverslaafden.

We hebben het Internet nergens voor nodig. Deze hele wereld, inclusief wolkenkrabbers en maanlanders ,was opgebouwd met computers en zonder internet. Een verstandige overheid verbiedt dan ook internet en de hele dag t. Terug naar de mens. Het puntje van mijn dekbed heb ik over mijn voeten gelegd. Zo heb ik toch nog het gevoel dat ik ergens onder lig. Ik sla in de lucht. Als ik haar niet dood, dan jaag ik haar wel weg. Die is zeker vijf minuten verdwenen, totdat ze weer vergeten is waarom ze gevlucht is en instinctief op zoek gaat naar een donor om haar dorst te lessen.

Ik moet nu binnen vijf minuten slapen. Ik vind het prima als ik vijf keer gestoken word, zolang ik er maar niet wakker van word en het niet op mijn voet of hand is. Na zes minuten waggel ik plakkend aan elkaar naar het toilet. Ik steek mijn hoofd onder de kraan en drink zes slokken.

Ik heb geen zin om uit te drogen maar ook niet om straks weer naar het toilet te moeten. Zes slokken is denk ik de goede balans. Als ik terugkom zit mijn vriendin rechtop in bed.

Ik hoor niets door mijn lichte oorsuizen en kan al helemaal niet drie soorten gezoem uit elkaar halen. We speuren de kamer af op zoek naar drie kleine monsters. Eigenlijk hebben muggen ook wel pech. Een kameleon kan zich aanpassen aan de achtergrond, zodat deze niet gezien wordt, een egel rolt zich op als een bolletje met stekels om niet gegeten te worden, maar een vrouwtjesmug maakt een hard zoemend geluid en laat vijanden weten dat ze eraan komt.

Een foutje in de evolutie? Het is als Kolonel Decker in the A-team die altijd met sirenes aan, Hannibal probeerde te verrassen.

Plots zien we er een voorbij trekken, het is niet de snelste. Waarschijnlijk zit ze overvol, en heeft ze moeite om met dat gewicht in de lucht te blijven. Of ze is nog aan het duizelen van die rechtse die ik haar gegeven heb toen ze langs mijn gezicht trok. Met moeite landt ze op de muur. Mijn vriendin gaat er goed voor staan. Ze heeft haar lenzen uit, maar ramt met haar platte hand dat kleine beestje tot een zwart-rode derrie. Ze heeft bloed aan haar handen, waarschijnlijk haar eigen bloed.

Ik kijk de kamer rond en check de overige dertig zwarte plekken die we de afgelopen weken op onze muur en het plafond hebben achtergelaten. Vlakbij mijn school is de Jumbo, iedereen snapt natuurlijk wel dat die supermarkt ondertussen vol loopt met scholieren. Zelf kom ik er ook met enige regelmaat.

Wat ik dan koop? Chocolade of donuts en als ik echt gek doe, koop ik ijs. Wat mijn vriendinnen kopen? Een yoghurtje of een salade. Je bent toch geen konijn. Vroeger at je alles waar je zin in had.

Ik zal je zeggen, meiden bedoelen hiermee niet dat ze het alleen kopen als ze geld hebben of als ze er zin in hebben. Nee, ze bedoelen hiermee dat ze het alleen eten als ze er niet dik van worden.

Het lijkt er alleen maar meer om te draaien, naarmate je ouder wordt. Met een klein beetje, bij sommigen een groot beetje, make-up proberen meiden hun gezicht te veranderen. Met een stijltang, highlights en wat haarspray kan je ook je haar perfect in elkaar knutselen.

Maar dan blijft de rest van je lichaam nog over. Je kijkt in de spiegel en vindt dat je buik, die goed in verhouding is met de rest van je lichaam, een bolling heeft, die toch echt weg moet voor de zomer.

Je kan jezelf namelijk pas op het strand vertonen als je een summerbody hebt. Hoe doe je dat? Je wordt een fitgirl. Dit houdt in dat je alleen nog maar weinig en gezond gaat eten en veel gaat sporten. Om dit vol te houden, mag je één cheatday in de week hebben, dat is de dag waarop je heel veel mag snoepen.

Dit is totale onzin! Iedereen weet dat dit belachelijk is, en toch wilt iedereen er perfect uit zien. Ik heb een pluizige bos krullen, ik heb sproeten en een enorme lach waarbij al mijn tanden bloot komen te staan. Ik heb gespierde benen en mijn buik, die is het mooist van allemaal. Wat mijn geheim is? Ik vind mezelf goed zoals ik ben. Ik heb vrienden, ik heb irritante broers, maar ik heb vooral geen spiegel in mijn kamer. Want ik hoef niet elke dag te zien of ik perfect ben. Ik weet dat gewoon.

Daarom kan ik alles eten wat ik wil. En elke verjaardag zie ik er weer tegen op. De vraag die hoe dan ook tussen de binnenkomst van mijn tantes en het rondgaan van de leverworst zal gaan vallen: Ik hoef helemaal geen vriend. Ik kan de wereld in mijn eentje wel dragen.

Daar heb ik zeker niet iemand bij nodig die mij staat aan te moedigen en na al mijn harde werk er wat voor terugverwacht. Want dat is hoe mijn generatie met liefde omgaat. Ik behoor tot de generatie waar het Tinderen beschouwd kan worden als een serieuze dagtaak. De generatie die zijn imperfecties verbergt met een filter op Instagram en Netflix verkiest boven het hebben van een goed gesprek.

Zolang er tijdens het Netflixen maar wel gechilld wordt. We houden ze het liefst allemaal op afstand. We zien wel waar het schip strandt. Als dat schip dan te water gaat, troosten we onszelf met de gedachte dat er meerdere vissen in de zee zwemmen. Het zijn van hard-to-get is door mijn generatie uitgespeeld. Maar laten we nou eerlijk wezen, is er iemand die de regels van dat spel begrijpt? We willen dolgraag hand in hand lopen, maar elkaar niet in de ogen aan hoeven kijken.

We tekenen voor de voor, maar nemen geen genoegen met de tegenspoed. Niets liever dan het vieren van een zilveren bruiloft, maar er zeker geen 25 jaar voor werken. We willen onze verzamelde bagage helemaal niet uit hoeven pakken. Of erger nog, het uit moeten pakken van die van iemand anders. We willen dat er iemand is die ons nodig heeft, maar niet zelf iemand nodig hebben. Of misschien, misschien wil alleen ik dat. Afgelopen week zat ik met wat vrienden buiten op het terras en viel mijn oog weer op de hoeveelheid mensen die er in nog steeds roken.

Zelf ben ik een niet-roker, ik heb ook nooit vast gerookt, maar ik vind dat als mensen willen roken, ze dat mogen doen. Tenminste, zo lang een ander er geen direct hinder van ondervindt.

Dat is natuurlijk niet volledig uit te sluiten, maar als je roken hierom volledig verbiedt, dan zou je dus nog heel veel meer moeten verbieden. Auto's die op diesel en benzine rijden, om maar eens wat te noemen.

Een algemeen rookverbod gaat mij daarom veel te ver. Nederlanders zijn er zo trots op dat 'we' in een vrij land leven, laat elkaar dan ook vrij! Zeker als het gaat om je eigen gezondheid. Een gedeeltelijk rookverbod staat momenteel al hoog op de maatschappelijke agenda.

Kijk maar naar de lopende rechtszaak tegen de tabaksindustrie. Advocate Bénédicte Ficq spande namens ruim dertig partijen, van longkankerpatiënten tot ziekenhuizen en gemeenten, een rechtszaak aan tegen de tabaksindustrie wegens moord, doodslag, zware mishandeling en valsheid in geschrifte. Deze rechtszaak is als een soort soap die rokers, niet-rokers en de rest van de samenleving bezighoudt.

Want wie wordt er aangewezen als dader en slachtoffer? Is het de schuld van de tabaksindustrie dat mensen starten met roken, verslaafd raken en niet meer stoppen of ligt de schuld daarvoor toch bij het individu? Als het aan Ficq en haar cliënten ligt, is het het tweede.

De roker wordt in de rechtszaak neergezet als slachtoffer van de tabaksindustrie, die gemanipuleerd wordt tot diegene ziek wordt of overlijdt. Het OM gaat niet mee in deze redenering en ziet dus af van een vervolging van de tabaksindustrie. Dat lijkt me meer dan terecht, want een roker is in eerste instantie geen slachtoffer van de tabaksindustrie, maar van zichzelf.

Het is te makkelijk en zelfs gevaarlijk om te zeggen dat het totaal niet aan de rokers zelf ligt. Toch laten de aanklagers en hun advocaat het niet bij deze uitspraak zitten en gaan ze in hoger beroep om vervolging af te dwingen. To be continued dus Het is nuttig dat er vragen worden gesteld over de rol van de tabaksindustrie op de hoeveelheid rokers in Nederland, maar een algeheel verbod in Nederland lijkt niet haalbaar noch wenselijk. Laten we met z'n allen een beetje nuchter blijven: Roken is slecht voor de gezondheid, maar dat moet niet betekenen dat je het niet mag doen.

Wat als je 38 jaar bent, werkloos, sollicitaties hebt gedaan, 24 gesprekken bij de gemeente Enschede en 4 werkervaringsplekken verder niks maar dan ook niks opschiet? Dan ga je denken Ligt het aan mij of is het deels ook de ''schuld'' van de maatschappij? Mijn omgeving reageert op die vraag met Ik reageer dan niet,want ze weten niet dat ik inmiddels honderden sollicitaties verder ben. Wat als je van een uitzendbureau grootste van Nederland te horen krijgt dat de opdrachtgever liever geen buitenlanders in dienst wil nemen?

Ik heb de Nederlandse nationaliteit! Het gaat dus blijkbaar niet om de nationaliteit maar mijn huidskleur: Vervolgens meld ik dit bij mijn contactpersoon van de gemeente, en de reactie is dan dit. Tja dit gebeurt wel eens.

Ja ok dat weet ik nu inmiddels ook wel, maar wat gaan we hiermee doen? Wel frappant dat als het om een onbetaald werkervaringsplek gaat dan melden 20 bedrijven zich tegelijk met een uitnodiging voor een gesprek. Begrijp me niet verkeerd. Een werkervaringsplek is een echte baan maar dan onbetaald. Ik doe exact dezelfde werk wat mijn collega's voor een normale salaris doen. Hoe eerlijk is dat? Ik vind het oneerlijk en vooral schaamteloos! Ik heb inmiddels bij 4 bedrijven een werkervaringsplek gehad en geen een van die 4 had de intentie om mij na de ''gratis'' periode van soms wel 6 maanden mij aan te nemen, ondanks de vele goede beoordelingsgesprekken.

En nee weigeren kan ik niet omdat die constructie wettelijk is toegestaan en ik ben verplicht om te doen. Bij weigeren stopt de gemeente de uitkering. Vorige week weer een gesprek gehad over een nieuw werkervaringsplek, en werd mij verteld dat ik na de ''gratis'' 6 maanden niet op een betaalde baan hoeft te rekenen.

opa komt klaar streepje